10 x feestelijke piepers

Ben jij binnenkort jarig, 5 jaar getrouwd of geef je zomaar een fuif, en ben je al aan het nadenken over wat voor snacks je wilt serveren? Look no further! Je kan heerlijke feestelijke snacks maken met aardappels! Deze 10 aardappelhapjes zijn makkelijk te maken, zodat jij je handen vrij hebt voor andere voorbereidingen. Succes gegarandeerd!

1: Hartige taart met aardappel, bosui en kip
Bij een feestje hoort… taart! Een taart kan natuurlijk zowel hartig als zoet. Deze hartige aardappeltaart heeft maar 20 minuutjes voorbereiding nodig, wat natuurlijk ideaal is als je nog genoeg andere dingen te doen hebt voor jouw feestje.

2: Tater tots
Heb je wel eens van tater tots gehoord? Het is een typisch Amerikaanse snack, gemaakt van aardappel! Je raspt gekookte aardappel, en mengt dit met ei, bloem en parmezaanse kaas. Vervolgens rol je hier ‘kroketjes’ van en frituur je deze. Klaar is kees!

3: Feestelijke pieperchips
Hoe leuk is het om een keer zelf aardappelchips te maken? Het is helemaal niet moeilijk, en hartstikke lekker. De enige ingrediënten die je nodig hebt zijn aardappel, zonnebloemolie en wat kruiden!

4: Samosa’s met aardappel, doperwtjes en komkommerraita
Deze Indiase hapjes zijn helemaal party proof! Ze zijn gevuld met aardappel en doperwtjes, en je kan er een lekker fris komkommersausje bij maken om de samosa’s in te dippen. Yum!

5: Aardappelkroketjes met hot dog surprise
Aardappelkroketjes zijn altijd lekker, en deze hebben een extra surprise: een mini hotdog van binnen! De ultieme birthdaysnack dus. Serveer deze kroketjes met jouw favoriete sausjes!

6. Quiche met aardappel, geitenkaas en spek
Deze mini-quiches zien er lekker feestelijk en vrolijk uit! Je maakt de zijkanten van plakjes spek, en de vulling van plakjes aardappel met ei, kookroom en kruiden. Maak de quiches af met een plakje geitenkaas, en dan kunnen ze in de oven. Yum!

7: Aardappelmuffins
Muffins passen natuurlijk ook goed bij een feestje! Deze muffins zijn lekker hartig en ze hebben een Griekse twist door de olijf, ui en feta. Deze snack kan je ook makkelijk de dag van tevoren voorbereiden, en de dag van het feest afbakken!

8: DIY chips
Deze kleurrijke chips zullen heel vrolijk staan op jouw snack-tafel! Je hebt er alleen een aardappel, een rode biet, een pastinaak en een wortel voor nodig. Snij de aardappel en groente in plakjes en frituren maar! Zo gepiept!

9: Tornado potato
Deze snack ziet er heel feestelijk uit, maar is helemaal niet ingewikkeld om te maken! Het heeft ook nog eens een hele leuke naam en is hartstikke lekker. Een echte eyecatcher!

10. Kleurrijke piepertoefjes
Zien deze piepertoefjes er niet uit om op te eten? De toefjes krijgen hun vrolijke kleurtjes door rode bieten en doperwtjes. Deze hapjes stelen gegarandeerd de show op jouw feestje!

Recepten van Lekker en Simpel, Little Spoon, Simone’s Kitchen, Alle Dagen Vers, Oh My Foodness en Tasty.