Stamppot met gerookte forel
In de duurste stamppot verwerkten Samuel Levie en Timo de Beurs gerookte kreeftenworst. Maar ja. Dat is best nog een klusje. Je kunt ook iets lekkers maken met gerookte vis uit de supermarkt. Dus hier een variatie op de boerenkoolstamp met gerookte forel er doorheen en een stukje gebakken vis erbij.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 600 gram witvis (bijv. kabeljauw of koolvis)
- 130 gram gerookte forel
- 1 kilo aardappelen, geschild
- 400 gram boerenkool
- 50 gram boter
- 400 ml visbouillion
- 1 ui
- scheutje witte wijn
- flinke klont boter
Voorbereiding
Stap 1: Bereid de vis voor
Portioneer de witvis in vier gelijke stukken en zout licht. Zet een half uur terug in de koelkast.
Stap 2: Maak de stamppot
Doe de aardappelen in een pan met een laagje water en leg de boerenkool er bovenop. Doe de deksel op de pan en kook in zo’n 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de boter tot een geheel en breng op smaak met zout en peper. Tegelijkertijd bak je de kabeljauw in boter of olijfolie in een minuut of zes zodat deze gaar maar nog net glazig is. Roer de forel door de warme stamppot en serveer met de kabeljauw en met onderstaande saus.
Stap 3: Maak de saus
Kook de visbouillon in tot een kwart. Bak in een ander pannetje een uitje, maar zorg dat deze niet kleurt. Blus de pan met ui met een scheutje witte wijn en de ingekookte visbouillon en roer hier de klont boter doorheen. En tada! Een heerlijke saus voor bij jouw visstamppot.